The Beach Boys – Smiley Smile

Sagnomspunnet utgivelse, hvor det meste er sagt fra før. Når det gjelder musikken er albumet blitt meget innflytelsesrik for ettertiden, for eksempel i sjangere som ambient og lo-fi. Artig nok skal albumet ha en positiv effekt for bad trips av LSD, og har blitt brukt på rehabsenter i USA.

Plata åpner med første singelkutt, Heroes and villains, en kompleks låt som virkelig er ett høydepunkt Symfonisk, meget gjennomarbeidet og produsert. Detter pop på sitt mest høyverdige. Veggetable består kun av vokal og bass (samt Paul McCartney på gulrot), allikevel er det en fin upbeat låt med flotte vokal harmonier. Instrumentale Fall Break and Back to winter, er en mørk avantgarde, eksperimentelt ambient aktig og drivende kutt. Meget spennende, og må være noe Univers Zero har latt seg inspirere av. Galskapen fortsetter på resten av albumets første side. Spennende musikk.

B siden åpner med ett av bandets mest kjente kutt, Good vibrations, som var skrevet allerede ett år tidligere. Her er poppen og harmonien i høysete igjen. Følges opp av With me tonight, som kan beskrives som acid doo woop. Ett flott kutt. Wind chimes, gir nesten King Crimson vibber, dette er mørkt, mysisk og vakkert. Nydelig produksjon og ett veldig lavmælt kutt.

Ett meget sterkt album, selv om det på langt ner ble som det skulle. Lyden er basstung, vet ikke hvordan andre pressinger av denne er.

1967 – 1980 USA Capitol pressing

Related Posts