Art Blakey and the Jazz Messengers – the Witch Doctor

Originalt utgitt I 1969, men er innspilt i 1961. Sterk besetning her med Lee Morgan, Wayne Shorter, Bobby Timmons på piano og Jymie Merrit på bass – og selvsagt Art Blakey på trommer. De to første kuttene er skrevet av Lee Morgan og vi åpner med tittelkuttet, en nydelig låt med mye blåsere som føles veldig friskt og fengende, men det er neste kutt som er favoritten på plata – Afrique, ett meget rytmisk kutt. Det hele føles veldig naturlig og organisk. Lee Morgan gnistrer det av, og det nok hans bidrag som heiser hele platas kvaliteter fra det litt mer gjennomsnittlige. Vi får en liten solo fra Art Blakey, før hovedtemaet gjentar seg og drar låta i mål.

Shorter låta Those Who Sit and Wait avslutter A siden. En fin låt, men Wayne Shorter har nok ikke utviklet seg like mye som låtskriver enda. Timmons låta som åpner B siden er naturlig nok litt mer piano drevet, ett positivt bidrag som slekter litt på Afrique i struktur og rytme.

Det er låtene til Lee Morgan som setter de andre i dårligere lys, men de alene gjør ikke plata til en klassiker. Bra lyd som alltid i Tone Poet serien.

1967 / 1961     2021  Tone Poet

Hard Bop

Related Posts