John Coltrane – Plays the blues

Tidlig sekstitall var en hektisk periode for Coltrane med mange innspillinger og utgivelser. Dette er en av Atlantis utgivelsene som kom etter at kontrakten hadde gått ut og Coltrane hadde gått videre til Impulse. 

Musikalsk befinner vi oss ikke overraskende innen bluesen og alle kuttene er komponert av Coltrane med unntak av Blues for Elvin, skrevet av trommis Elvin Jones og som åpner albumet. Det er mange som holder plata høyt men for meg blir dette ett stykke unna der jeg foretrekker Coltrane. Relativt lavmælt og pent og pyntelig uten de store utskeielsene. Ja det er velspilt, men blir fort litt kjedelig. 

Når det er sagt drar tempo seg opp litt på b siden, og det gjør det litt mer givende å høre på og redder på en ett vis albumet noe. Det er Coltrane selv som primært står i sentrum og leder oss igjennom, mens gutta i bandet skaper ett godt driv.

Fascinerende at hele albumet er innspilt på en dag under innspillingen av den langt mer anerkjente My Favorite Things. 

Kvaliteten på denne repressen fra Rhino er ikke allverden heller. Lyden er grei nok, men endel støy på pressingen, til tross for at det er Optimal som står bak pressingen. 

1962 – 2010 Rhino Tyskland

Related Posts