Benny Golson – Gettin` with it

Dette var en hyggelig overraskelse. Albumet ble kjøpt på magefølelsen som en del av en større samling. Albumet består av Benny G på tenor, Curtis Fuller trombone, Tommy Flanagan på piano, Doug Watkins bass og Art Taylor på trommer. Ett meget potent band. Alle kutt er skrevet av Benny Golson foruten de to første.

Det starter med Baubles, Bangles & Beads en standard fra musikalen Kismet, som låner en god derfra Alexander Borodin. Ett meget stilig kutt, med flott spill av hele bandet. April om Paris følger, nok en klassiker mest kjent med Charlie Parker. Flott og lavmælt ballade med smakfullt spill av Benny. A siden avsluttes med BlueStreak en hektisk og feiende flott Hard Bop som skiller seg ut fra det øvrige materialet så langt på albumet. Vanskelig å ikke få fot her. 

B siden består av kun to kutt og først ut er Tippin on Thru som er nok ett flott kutt. Den tar seg tid og bygger opp flyten i låta mesterlig. De forskjellige solo partiene glir sømløst og utfyller hverandre godt. Den 12 minutter lange bluesen som avslutter plata bygger videre på stemningen, men legger til en god dose mystikk. 

Oppdage slike skjulte perler er gøy, og når pressingen er helt lyte fri som her er det ikke mye å klage på. Sterkt album. 
1960 – 1977 Japan

Related Posts