Nok en plate fra den flotte Round Trip boksen utgitt i Tone Poet serien. Med seg på platen har vi Dewey Redman på tenor, Jimmy Garrison på bass og ikke minst Elvin Jones på trommer.

Dette albumet er spilt inn i samme sesjon som in New York, og er kanskje mer å regne som outtakes fra dette albumet – og det høres kanskje litt sånn ut også. Ikke den mest givende Ornette plata i samlingen min. Bestående av kun fire relativt lange kutt får vi først Airborn, som riktig nok innehar noen spennende partier får jeg ikke helt tak i bildet her. Trommene gjør en iherdig jobb, og redder låta litt. Tittelkuttet er endel bedre, og her spiller Ornette trompet. Igjen har rytmeseksjonen med bass og trommer ett fint driv mens blåserne er litt overalt. Allikevel er dette et tidvis ganske spennende kutt.

Open to the public åpner b siden, og det åpner ganske heftig med blåsere og trommespill. Litt mer uptempo låt enn resten, og dette er kanskje høydepunktet på plata. Det sklir litt ut etter hvert, men harmoniene og feelingen i låta er veldig bra. Trommene får også her endel plass, og en det ett parti hvor en trommesolo fungerer som ett lite mellomspill. Ornette har også mye fint soli på denne.

Alt i alt, en helt OK plate, litt usikker på hvor mye mer voksepotensiale denne har, Flott pressing som alltid i denne boksen, og serien.

Blue Note 1968 – Tone Poet 2021

Related Posts