En av de tidligste prog/psykedelia platene, ett historisk viktig dokument – utgitt to år før debutplata til King Crimson. Duoen, bestående av Janne Karlsson på trommer og den innenfor musikken mer kjente Bo Hansson på orgel. Karlsson er en meget dyktig, jazza trommeslager, mens Bo Hansson befinner seg kanskje mer innenfor det vi kaller skogsprog i dag. Når det er sagt er åpningskuttet meget jazza og psykedelisk. Uptempo og hektisk, ikke nødvendigvis en favoritt på plata.

Triplets derimot er en overgang mellom første kuttet, det jazza og psykedeliske til det mer melankolske og drømmende verdenen til Bo Hansson. Tredje kutt og den mest kjente Tax Free starter med ett stilig mars groove med en leken hammondmelodi som nok Arjen kunne tenke seg å stjele. De mer freaka partiene er noe som like gjerne kunne vært på en the Doors plate. Jimi Hendrix har både spilt denne låten, og jammet med gutta.

Problemet til plata er at den er altfor ujevn, men på sitt beste er den en klassiker. Nydelig, syrete sound og feel på plata.

1967     Polydor

Rock

Related Posts