Simon And Garfunkel – Parsley, Sage Rosemary and Thyme

Deres tredje album, inneholder mange flotte kutt. Mye av musikken er skrevet av Simon under ett lengre opphold i England, og musikken har definitivt ett engelsk preg.  Det hele starter med albumets kanskje vakreste spor, Scarborough Fair/Canticle som innehar barokk inspirerte stemninger og en nydelig melankoli. Låta har hatt en del kontroverser, da store deler av den er en ukreditert trad.

Men det er de melankolske balladene som fungerer best, mens de litt mer tidstypiske hippie låtene føles litt mer datert. For Emily.. er en flott Art Garfunkel balladen. A poem.. er en flott låt, som selv med sin melankoli føles one mer uptempo pga rytmen. Albumet avsluttes med Silent Night, med nyhetssendinger med vietnam, overdoser og annet. Virkningsfull versjon. Nyhetene fades inn og tar my eplass utover låta.

Dette er en klassiker, men er ikke helt etter min smak. På sitt beste er dette fantastisk, men som helhet blir det litt ujevnt. Sundazed har en helt OK pressing, men kunne vært gøy å høre en bedre pressing.

1966  Sundazed 2008                  07/11/22

Folk

Related Posts