Denne platen er i prinsippet delt i to. På A siden får vi selve Drum Suite, innspilt med Art Blakey Percussion Ensemble som består av ikke overraskende mye perkusjon og kan beskrives som en afro kubansk jazz. En slags forgjenger til Afro Beat. 

Det låter usedvanlig friskt og energisk. Alle de tre kuttene er spilt inn på one take, og var opprinnelig ment som en gjennomgang av låtene før selve innspilling. Dette låt såpass bra at det bare var å beholde, noe som er imponerende. Alle tre kuttene er original komposisjoner. CubanonChant seiler opp som en favoritt med sitt fengende og rytmiske latino driv.

B siden er langt mer tradisjonell og stammer fra fra The Jazz Messengers sin Hard Bop innspilling fra 1956, er er også besetningen mer tradisjonell og av de mest kjente finner vi Jackie McLean på alto saksofon. Dette låter åpenbart også veldig bra, men samtidig også endel mer komponert. Inspirerende melodilinjer fra blåserne og til tider svinger dette veldig. 

Tidvis meget bra plate, men forutsigbarhet på B siden trekker noe ned. 

Lyden er kanskje litt tynn, men utover det er det en bra innspilling. Mulig den bør byttes til en mer audiofil versjon. Forferdelig omslag på denne repressen.

1957 – 1983 CBS Hol Mono

Related Posts