Sonny Rollins – Tenor madness

En tidlig utgivelse hvor Sonny Rollins er bandleder, men det er på ingen måte smågutter han har med seg her. Red Garland piano, Philly på trommer og Paul Chambers på bass. Med andre ord bandet til Miles Davis. Som ikke det hadde vært nok får på tittelkuttet også John Coltrane. Dette er den eneste innspilling hvor disse to saksofon kjempene spiller sammen. Tolv minutter er alt historien har å by på, men det er noen fine minutter. Samspillet er fint og kompet kjører trygt i bakgrunnen. Flott kutt. Det er lett å høre forskjell på disse to unike saksofonistene men på dette kuttet utfyller de havnete til det fulle. Dette følges opp av standarden When your lover has gone, som jeg har flere andre innspillinger av. Fin låt som roer det ned etter tittelkuttet. Her får også de andre musikerne mer plass, og det låter ærlig talt mer inspirerende og helhetlig når det blir litt luftigere. 

Paul`s pal åpner b siden og er Sonnys hyllest til bassist Paul Chambers. Flott låt, men kanskje litt rart at ikke nettopp Chandlers får mer plass her. Lekent og lystig hovedtema. Vi får også plass til en liten trommesolo. Den Debussy inspirerte jazz standarden er en fin ballade og Rollins fremstår på sitt mest lyriske. 

Platen er meget god, og Sonny Rollins er nok på min toppliste over jazz musikere. Denne repressen fra 1984, låter luftig i toppen men ganske flatt nedover. Bra nok, men snubler jeg over en audiofil kan det fort bli kjøp. 

1956 re 1984 USA OJC

Related Posts