The Rolling Stones – Out of our heads USA

Bandets første plate som gikk til topps på Billboard lista. Dette er litt rotete opplegg, men de tre versjoner med relaterte omslag og titler, mot de vanlige to versjonene av albumene. Den amerikanske versjonen kom først.

Mercy Mercy er en skikkelig basstung slugger. Groover voldsomt og ett av høydepunktene på plate. Den første originalen, the Last time for vi allerede som kutt nr 3. Klassisk låt som står seg godt fortsatt. Deres første A-side original singel. Hele sju av tolv låter er enten Jagger/Richards eller Nanker Phelge på dette albumet.

Så kommer det to standarder hvor kanskje Sam Cooke sin Good times er den mest kjente. Låter helt greit, men ingen favoritt. A siden avsluttes med originalen, I’m all right, en live versjon.

B siden derimot åpner med en av rocke historiens mest ikoniske riff – Satisfaction. Stort mer er det ikke å si om dette kuttet. Ellers må jeg trekke frem den flotte balladen Play with fire, melankolsk og fin. Og ikke minst klassikeren, Spider and the fly som de også har en flott versjon av på Stripped Live fra 1995, som i mine ører låter noe bedre men er en real klassiker dette.

Fin fin repress, med bra lyd.

1965 – Abkco 2023 Mono box                                19/03/23

Rock

Related Posts