Dette er Sonny Rollins første utgivelse på Impulse! Kvartetten er bestående av Ray Bryant på piano, Walter Booker bass og Mickey Roker på trommer. Albumet består av fem standarder.

Først ut er en forrykende versjon av «on green dolphian street». Flott samspill og feeling på dette sporet. Det forførende og groovy sluttpartiet hvor bass og trommer styrer showet mens Sonny spiller en imponerende melodilinje er ett stort høydepunkt. Neste kutt, Everything happens to me er en vakker ballade som egner seg når man er godt nede i rødvinsglasset. Det er i all hovedsak som Rollins som fører låta her, men Ray Bryant har også en fin solo. Men, jeg syns gjerne slike ballader kan bli litt kjedelige. Låter bra, men jeg sier som Petter Baarlie, No ballads, please. Låta avsluttes med en bass solo.

B siden starter med Hold ‘em Joe, den starter friskt med en veldig lyrisk og nynnbar melodi. Litt karabiske rytmer i dette kuttet. Dette er lekent, gøy og fengende. Blue little room, er som navnet avslører en blues ballade. Velspilt og har tidvis noen odde melodilinjer. Avslutningslåta er en uptempo standard, som svinger godt.

Hele albumet oser overskudd og spilleglede. Lyden er fantastisk bra.

1965 Acoustic sounds 2021                                     27/08/22          

Jazz – Hard Bop

Related Posts