Oscar Peterson Trio – We Get Requests

Dette er et overskuddsprosjekt, hvor Oscar Peterson Trio spiller inn låter som er klassikere i form av poplåter, standarder og en original. Låter som er konsert favoritter og hans fjortende plate på Verve. Trioen er bestående av Oscar på piano, Ray Brown og Ed Thigpen på trommer.

Det oser av spilleglede og musikalitet. Er naturlig en litt eklektisk og variert plate, men den klarer å beholde en rød tråd. Balladen My one and only love låter nydelig, med flott samspill mellom bass og piano. Originalt en låt fra 1953 og gjort kjent av Frank Sinatra. Utallige versjoner eksisterer av denne, inkludert Chick Corea og John Coltrane & Johnny Hartman. Hele albumet holder ett jevnt høyt nivå. Have you met Miss Jones avslutter A siden med ett sløyt bakpå groove. Originalt skrevet til en film.

B siden smeller i gang med You look good to me, en låt som kanskje skiller seg litt ut med en litt mer melankolsk stemning. Låter veldig bra. Bassen som er stjerna på dette kuttet. D & E blues er kanskje den mest uptempo låta på albumet, dette svinger skikkelig. Bra punch i trommene. Original låta avslutter plata, enda mer uptempo her. Svinger voldsomt, heftig piano spill.

Ett meget sterkt album og definitivt en av de mer vellydene i samlinga. Speakers låter bra.

1964 – Speakers Corner                                             04/08/22          

Jazz – Bop

Related Posts