Muddy Waters sitt eneste helakustiske album er en real klassiker. På dette albumet spiller han sammen med Willie Dixon på bass, Clifton James på trommer og Buddy Guy på gitar.

Det er en utrolig nerve på denne innspillingen, som med unntak av Good Morning Little Schoolgirl er slow-tempo blues. Seks av albumets sju kutt er orignale komposisjoner skrevet av Muddy Waters. Igjen så er dette ett albumet som fremstår som en helhet. Nettopp Good morning.. skrevet av Sonny Boy Williamson er en frisk avbrekk på plata, da de rolige låtene kan bli litt tung.

Muddy Waters sin stemme ligger høyt i produksjonen, og mannens kraftige stemme som spenner over ett stort register er en fryd å høre på.

Lyden er fantastisk bra, med en vanvittig dynamikk. A siden her er klart referanse materiell. Formatet er ikke helt ideelt da hvert album side består av 7-8 minutter musikk.

1963 – Analogue Productions 200g 2011 2×45                                                                                            09/01/21          

Chicago Blues

Related Posts