Albumet som gjorde at Coltrane ble beskylt for å gå kommers, da musikken er soft og en motsatt til hans foregående album som jazz-kritikerne i samtiden slaktet. Uansett er det en virkelig potent kvartet med McCoy Tyner på piano, Jimmy Garrison på bass og Elvin Jones trommer. Før innspillingen møtes bandet i en halvannen time hvor de kikket på notene, og diskuterte løst rundt dette før hele albumet ble spilt inn i en tagning, med unntak av siste kuttet på A siden – All or Nothin at all.

Allbumet består av åtte kutt, hvorav alle er populæmusikk/standarder fra tretti-førti tallet. Det er egentlig ingen enkelt kutt som skiller seg ut, men plata står seg fint som en helhet. Låtene er som tittelen indikerer, ballader, så det blir litt pent og pyntelig, men i den rette settingen fungerer dette veldig bra. Alt i alt en meget sterk plate.

Utgitt i den nye serien til Chad Kassem, og dette låter virkelig bra, Solid og fin gatefold. Denne serien begynner allerede å bli dyr, så skal følge med på følgende utgivelser.

1963 – Acoustic Sound Series 2020                                                     30/12/20          

Jazz – Cool Jazz

Related Posts