Charles Mingus – Tijuana Moods

På dette albumet blander Charles Mingus tradisjonell meksikansk musikalske temaer, med mer standard amerikans Jazz Bop. Litt som Miles Davis har sin Sketches of Spain. Fire av fem kutt er skrevet av Charles Mingus.

Med seg på albumet har han for meg ukjente artister, men alle gjør en solid jobb. Første kutt, Dizzy Moods er løst basert på Dizzy Gillespies Woody’n’you samt avslutningskuttet Flamingo er mer tradisjonell bop fremført på mesterlig vis. Men det er jo de lange, frika kuttene som gjør albumet. Først ut er den forføriske og friske Ysabel’s Table Dance som ikke har noe make i samtiden. Flott kutt.

B siden starter med ett lite mellomspill i Tijuana Gift shop, som er ett friskt og fint kutt. Neste kutt ut er Los Mariachist som er ett langt spor, som virkelig viser hva de har å tilby. Starter med ett skikkelig seigt og heftig groove. Videre i låta får vi et morsomt og lyrisk tema.

1962 – LP – Speakers Corner 2013                                                                                     18/11/20          

Jazz – Hard Bop

Related Posts