Charles Mingus – The Black Saint and the sinner lady

Dette er en av Mingus virkelig store klassikere. Albumet kan nok beskrives som ett musikkstykke, som er delt av over fire spor. «ethnic folk-dance music».

Det nytter ikke å liste opp alle musikerne som medvirker på albumet, men det er mange. Albumet starter som ett fyrverki, og setter virkelig tonen for platen. Musikken blir beskrevet som en blanding av jazz og klassisk, med influenser av både spansk og afrikanske temaer. Dette stemmer godt. Musikken skiller seg kraftig ut til «vanlig» jazz, med dempet horn og mørke, forførende toner. Det er mye blåsere og mye som skjer samtidig her, og det hele kan nok virke litt overveldende i begynnelsen. Etter hvert, når albumet kommer under huden blir dette en heftig opplevelse.

Det blir både litt vanskelig og feil å trekke frem enkelt spor her da dette er ei plate som definitivt bør/blir nytes i sin helhet.

Tidløst, utfordrende og vakkert.

Pressinga og lyden er som forventet i ypperste klasse.

1963 – LP – Impulse 21 Acoustic Series                                                                                           14/03/22           Jazz – Post bop

Related Posts