Bill Evans & Monica Zetterlund – Waltz for debby

Bill Evans sitt album Waltz for debby er virkelig bra. Denne plata består av noen kutt fra det albumet, noen standarder og noen svenske låter. Bandet består i tillegg av Evans og Monica, Larry Bunker på trommer og Chuck Israels på bass.

Albumet starter med en flott versjon av standarden Come Rain or Come Shine. Dette er sofistikert og velspilt jazz. Monica er det naturlige midtpunktet, men bandet er jo vanvittig bra. Vi går videre til albumets første kutt med svensk vokal – Jag Vet en Dejlig rosa, som er en melankolsk og svensk låt. Starten gir ikke overaskende assosiasjoner til Jan Johannson. De instrumentale partiene drar det tidvis mer mot New York, men Monica tilfører den deilige svenske melankolien. Flott kutt. Så får vi to standarder, som selv om de gjennomføres meg bra ikke har det særpreget de to foregående har. A siden avsluttes med Waltz for Debby/Monas Vals. Flott versjon.

B siden starter med Leonard Bersteins Lucky to be me, fin versjon. Så får vi platas tredje svenske spor, Vindarna Sucka, som er en svensk folkemelodi om kong Oscar den andre.  Merit Hemmingson har også en innspilling av denne. Flott låt, som igjen gir assosiasjon til Jan Johannson, men denne fremføres nok mer streit enn hva Jan ville ha gjort.

Det er fin lyd på plata, og helt stille pressing. I utgangspunktet ikke så glad i jazz med vokal, men denne platen skiller seg ut som en av de bedre jeg har hørt.

1964 – Universal 2013                                                               17/07/21                           Stereo (står mono) Jazz – Vocal

Related Posts